"RulleMaries Roadshow" og et skud knoglestyrkende medicin

Hvad glor du på?

“Wow hun har et stort hoved” udbrød en lille dreng, da elevator døren åbnede, og jeg kom ud. Hm… så stort et hoved havde jeg alligevel ikke tænkt, at jeg havde. Det må være alt den klogskab, som det skal rumme 😉

Jeg skiller mig ud fra mængden, og hvad der er nyt og anderledes, det tiltrækker opmærksomhed. Mine veninder de kan godt blive helt forarget over alle de stirrende blikke og til tider også pegende fingre, vi møder, når vi er ude at gå. De spørger mig tit, om jeg ikke synes, at det er irriterende, at folk de kigger på mig? For at være helt ærligt, så tænker jeg slet ikke så meget over det længere. Jeg har altid været vant til, at folk lige kigger en ekstra gang, og jeg tænker derfor ikke særligt meget over det. På en dårlig dag kan det selvfølgeligt godt irritere mig, at folk de glor, men på de dage er der sgu så meget, som kan irritere.

Børn, de er uden tvivl de bedste til at gribe det an “Du ser lille ud”, “Århh en sej traktor du har”, “Hvorfor ser du så underlig ud?” De siger alverdens mærkelige ting. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke har haft det lidt sjovt over, at de er kommet til at gå ind i en pæl fordi, at de simpelthen har været så opslugt af mig. (det er sket op til flere gange) Men det gode ved børn er, at de siger bare lige, hvad der falder dem ind, og så tager vi den derfra.Det er tusind gange værre med de forældre, der hiver deres børn væk, hver gang de står, og stirrer på en handicappet. Jeg ved godt, at det er i den bedste mening, at man gør det, men hvis et barn bliver revet væk hver gang, at det står og kigger på en handicappet, så er det først klart, at det får et undeligt forhold til folk med handicaps. Der er selvfølgelig en grænse for, hvad der er okay, som for eksempel når børnene sætter spurten ind efter mig, fordi at de skal have det hele med, så må man måske godt træde til…

Der er mange, som tror, at det er stødende at spørge indtil, hvad det er, at jeg fejler. Det er det på ingen måder. Spørg forhulan!! Jo hurtigere, at jeg kan få nedbrudt muren, hvor mit handicap er i forgrunden, og besvare de uvisse spørgsmål, jo bedre. Kendskab er det bedste middel mod fordomme, og når du lærer mig at kende, så glemmer du næsten, at jeg er handicappet. Det er der, hvor det er mig som person, der er i forgrunden og IKKE mit handicap.

19 kommentarer

 • RulleMarie

  Hej søde Josephine! Tusindtusind tak for den dejlige kommentar! Hvor er er det fedt at høre, at den gjorde indtryk. Mange tak for de fine ord!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Jeg har først nu set dokumentaren fra TV2 med dig. Hold nu op hvor et fantastisk menneske, du er. Jeg både grinte og græd og smilte, da jeg så den. En som dig, kan man virkelig lære noget af.. Sikke en livsglæde og klogskab. Dejligt du deler lidt ud. Tak for det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • RulleMarie

  Tusind tak Johanne. Det glæder mig meget at høre, at du kan lide bloggen!! Haha ja, det er der nemlig og de skal bare spørge løs. Det var så lidt, dejligt at du læser med 😃😃 Skøn sommer til dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Jeg elsker alle dine indlæg. Du er et fantastiske menneske! Elsker især dette indlæg. Da det handler om noget så “normalt” som os! Os som mennesker og hvordan man skal være som menneske! Min store datter på 4 år! Har mange spørgsmål. Og er ligesom alle andre børn nysgerrig men også typen som kan blive ked af det vegne af “dem hun møder” som andeledes. Om det er folk med tørklæde, anden hudfarve eller et handicap – men hun har som alle andre børn mange spørgsmål! Men jeg har det også som forældre at jeg hader faktisk hun glor! Opfordre hellere til hun vinker eller siger Hej. Hvis det er børn så opfordre til leg. Fedt og få din vinkel!! Igår i zoo mødte vi en mand i el-scooter med det ene ben amputeret. Noget som var helt NYT for min datter. Vi snakkede om det lige på stedet da hun (efter han var kørt) fik hvisket “hvor er hans ben mor”…. Der er mange spørgsmål! Tak for din vinkel ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • RulleMarie

  Tusind tak Linda. Jeg det var måske ikke så heldigt, men så er det vigtigt at huske, at det var en ud af så mange andre

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • RulleMarie

  En mega dejlig besked at få, sidder og smiler. Dejligt at høre, at det var det, du bed mærke i og ikke kørestolen. Fedt, du vil tage det med dig. Du må have den bedste sommer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Du skriver så godt og man kan lige se det for sig 😉 Har altid lært min børn at de skal spøge hvis de er i tvivl eller ikke forstår men det kan såmen også være den anden vej rundt det bliver taklet lidt uhensigtsmæssig mæssigt 😔 Min datter var ikke ret gammel da hun en dag for en hel del år siden var på tanken med mig. På vej ud gennem døren møder vi en dværg. Jeg tænker som så mange andre gange ikke videre over det og ligger noget i det. Men min datter kigger forbløffet og mens hun samler mod til at spørge forsigtigt bliver der kigget surt tilbage. I det de passere hinanden rækker den voksne kvinde tung og ser bistert på min datter. Min datter bliver noget overrasket og da vi kommer uden for stopper hun mig og spørger hvorfor i alverden hun var aå sur min datter havde jo ikke gjort noget galt. Der kommer man som forældre lidt til kort… Og mod vilje fandt jeg nu mig selv i en situation hvor jeg forsvarede den kvindelige dværg med hun sikkert havde haft en dårlig dag osv osv 😔 Hvilket jo egentlig strengt taget ikke burde være min opgave da ganske almindelig høflighed fra hendes side aldrig ville have udløst situationen. Selv nu mange efter husker min datter situationen som ubehagelig og hun har ikke siden turde spørge hvis hun mødte en med er handicap i stedet er hun nu en af dem der trækker mig til side og hviskende spørger hvilket jo netop giver et negativt signal. God vind herfra 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • louise

  Enig med Per, du skriver super godt… Og så vil jeg bare sige, da jeg så dig første gang – inden jeg så dig i tv, på Tinderbox sidste år, kiggede jeg Måske? Jeg lagde ihvertfald mærke til du og dine veninder, ligesom jeg lagde mærke til flere andre mennesker der bed sig fast på min nethinde, men det var hverken dit handicap, din kørestol eller andet jeg bemærkede og bed fast i, men jeres livsglæde, jeres smil helt op i øjnene og de blik i kunne sende til hinanden, det smittede og fangede indimellem mit blik i et jerngreb. (Det skal måske sige at jeg var med i 2×12 timer som handicaphjælper for en anden, så jeg havde ikke meget andet at tage mig til end at stå og kigge på musikken eller de mange festglade mennesker) Men det er dit og Jeres smil, helt oppe i øjnene jeg husker. Tak for det.. Og så vil jeg huske at tage dine ord med mig, når jeg færdes med mine børn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Det var så flot skrevet , bare alle forældre ville tage en snak med deres børn om de mennesker de møde på deres vej , som evt sidder i kørestol , eller ikke går så godt, så kunne det være at de ville tackle os på en anden måde. Jeg sidder selv i kørestol lige pt da jeg har ligget for længe uden at bruge mine ben så kan ikke gå, men træner ivrigt deruad . Jeg syntes du er en kanon frisk pige som bare vil livet og det tager jeg hatten af for dig 😉👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • RulleMarie

  Mange tak Sandra. Ja, det er nemlig enorm vigtigt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • RulleMarie

  TUSIND TAK for den søde besked!! Den bringer i den grad smilet frem. Du må også have en fantastisk sommer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • RulleMarie

  😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • RulleMarie

  Århh Per, det er jeg virkelig glad for, at du skriver, tak! Rigtig god sommer til jer alle

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Super flot skrevet og så vigtigt og rigtigt! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Per

  Godt skrevet Marie. God overskrift, som du ender med at slutte artiklen af med. En overskrift skal være æggende, vækkende og dækkende – og det er din. Derudover kan jeg mærke dig når du skriver – du har noget på hjertet. Super godt skrive håndværk – bliv bed med det for hulan!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hilma

  Hej Marie Når man har hørt din dejlige latter og dit gode humør så kan man ikke andet end at holde af dig – du er en fantastisk pige og du ser godt ud 😊 God sommer til dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne Pedersen

  Så rigtigt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • RulleMarie

  Tusind tak Kamilla!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Flot skrevet!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"RulleMaries Roadshow" og et skud knoglestyrkende medicin