5 bordlampe favoritter

Jeg er stolt af at være dansker fordi


ss

Den evige diskussion her i Danmark går på, hvor meget vi skal betale i SKAT. Et spørgsmål vi formentlig aldrig bliver helt enige om. Vi er dog et af de lande, som betaler mest til skatte kassen.


Nu kom jeg hjem fra USA for et par uger siden. I USA var jeg til en konference for folk med medfødt knogleskørhed, hvor der kom folk fra forskellige lande. Vi udvekslede erfaringer og snakkede bl.a. om, hvordan systemet fungerede i de forskellige lande. Hvortil, at det gik op for mig, at vi her i Danmark, har nogle muligheder og privileger, som de ikke har på samme måde i andre lande. I USA for eksempel hver gang man skal på hospitalet, have hjælpemidler og andre ting, så er det forsikringen, der skal dække det. Den første familie vi snakkede med, de havde lige fået ny kørestol til deres søn, men forsikringen havde ikke ville dække det hele, så de skulle selv skulle betale 3000 dollars, det vil altså sige 20.000 kr!!! Og vi snakker altså kun om en manuel kørestol. Det er jo absurd mange penge.


Jeg kunne ikke undgå at sammenligne mig og dem fra foreningen i Danmark med alle dem til konferencen i USA, og der var altså flere af dem på min alder, som stadig havde skæve arme og ben. Da jeg blev født, der blev jeg født med skæve ben og arme, og fik dem rettet ud i en tidlig alder.  Jeg fik dem rettet ud ved hjælp af nogle stænger, der blev opereret ind i mine knogler. Stængerne har jeg sidenhen fået udskiftet i takt med, at jeg er vokset. I kan sammenligne det med, at når jeres børn voksede ud af deres tøj, så voksede jeg også ud af mine stænger, og har derfor skulle have dem opereret ud, og sat nye ind mange gange. Disse operationer har altid været en selvfølge, at jeg skulle have, også selvom, at de koster kassen. Der var dog ikke altid tilfældet i USA. Nogle af forsikringsselskaberne ville ikke dække en operationer for, at man kunne få rettet sine knogler ud, da de påstod, at operationen kun bundede i kosmetiske årsager. Kosmetiske årsager??? Jeg synes, at det lød så absurd, at de kunne sige det. For det første hvis ens arm er skæv, så er der betydelig større risiko for, at den brækker. For det andet kan det ikke undgåes at forbedre ens livskvalitet, hvis ens arme og ben er rettet ud og man har den fulde funktion.


Når de spurgte indtil, hvordan det foregik her i Danmark, så kunne jeg ikke undgå at blive glad for at bo i Danmark. Faktum er, at jeg er dyr, at have til at leve i vores samfund. Hjælpertimer, hjælpemidler, operationer, hospitalsbesøg osv. det hele løber op. Men én ting er sikkert, jeg var ALDRIG nået hertil, hvor jeg er i dag. Hverken fysisk eller psykisk.Jeg har opnået en selvstændighed fordi, at der har været hjælpertimer til rådighed 24/7, hvilket gør det muligt for mig at flytte hjemmefra og være uafhængig af mine forældre, og 24 timers vagter er for mig guldværd, og noget man ikke ser i mange lande. Vi har virkelig et sikkerhedsnet, som vi kan læne os op af her i Danmark. Jeg mener, at vi på mange måder er et priviligeret samfund, og det er vi fordi, at vi alle betaler penge til staten.


Der er altid noget, man kan sætte fingeren på. Vi har selv stået frem flere gange, når vi har ment, at vi ikke har fået en fair afgørelse fra kommunen. Der sker kun fremskridt i vores samfund, hvis man taler op, når man synes, at noget skal ændres, hvilket også er en vigtig del. Når det så er sagt, så er det mindst ligeså vigtigt at sige, når det kører skide godt.
 Sammenlignet med andre lande må jeg sige, at jeg synes, at vi gør det godt i Danmark, og det kan vi være stolte af.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 bordlampe favoritter