Jeg er træt

Hvordan får du vendt det negative?

k

I går udgav jeg et indlæg, som du kan læse her, hvor jeg skrev, at jeg var lidt træt af tingene. Træt af omstændighederne og vilkårene.

Og hvordan fik jeg så lige vendt den negative tankestrøm til noget positivt igen? Det er nok et af de hyppigste spørgsmål, som jeg har fået efter et foredrag: “Hvordan tackler du de negative ting i dit liv? Har du nogle råd?” Jeg kender desværre ikke en mirakel opskrift på at undgå det negative i tilværelsen. Det skal der i øvrigt også være plads til en gang i mellem, men det handler bare om at få vendt tallerken igen, så de positive tanker igen kan fylde i ens hverdag.

I mit hoved, så ser jeg 2 former for problemer. Den første form for problem, er det problem, hvor der skal gøres en konkret handling for, at man kan komme videre. Og så er der det andet problem, hvor man skal acceptere ens omstændigheder og vilkår, fordi at man ikke kan ændre på dem. Man skal derfor prøve at påvirke det, der foregår oppe i ens hoved, så man kan fokusere på det positive fremfor det negative. Så hvordan får man lige vendt den negative tankegang?

Jeg hiver i de positive strenge. Hvor ved jeg med sikkerhed, at her finder jeg glæden frem igen? Svaret er simpelt. Jeg finder glæden i det sociale. I mine relationer og i samværet med andre. Det er de strenge, som jeg trækker på, når afmagten træder frem og spreder negative tanker. Det sociale har altid været vejen frem, og der hvor jeg har fundet energien og overskuddet til at klare de ting som presser på. I det sociale får jeg distraheret tankerne fra det negative, og får dem over på noget positivt i stedet for.

I går var det min storesøster, som jeg smuttede hjem til, og hun mente, at det helt var perfekt. Hun var nemlig i fuld gang med at samle et stort IKEA skab. Der stod i vejledningen, at man skulle være to til at samle det. Så det kunne jeg jo passende hjælpe med, når jeg alligevel var der, mente hun. Hm.. det var vidst begrænset, hvor meget hjælp hun kunne få af mig, men god musik det kunne jeg klare! Vi skal til Alex Vargas koncert i Musikhuset i næste uge, og vi glæder osss. Så vi varmede lige lidt op med noget Alex Vargas musik. Pludseligt så var humøret vendt, fordi at jeg havde fået distraheret mine tanker fra det negative, og det er den eneste vej, som jeg kender, der næsten altid er en sikker vinder!

I morgen skal jeg til operation OG så har jeg fået at vide, at jeg må komme hjem samme dag. Det vil sige, at vi skipper penicillin behandlingen om torsdagen. Juhuuuu så er det kun 1 dag tilbage! (yesyesyesYES) Jeg tør ikke at sætte forhåbningerne aaalt for højt op, man ved sgu aldrig helt. Men ligegyldigt om det bliver onsdag eller torsdag jeg kommer hjem, så er det snart. Og jeg glæder mig! Jeg glæder mig til at komme HJEM.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er træt