Klappen gik ned under eksamen

Tanker om studenterkørsel

stud

På søndag går det løs med studenterkørsel. Efter, at jeg har været ovre på skolen i dag for at se mine klassekammerater dimittere, så er jeg virkelig begyndt at glæde mig til studenterkørsel, men jeg må indrømme, at jeg også har været ret nervøs for det.

Første spændende punkt på turen bliver, hvordan at jeg skal komme op i vognen. Hende fra min klasse, som har arrangeret turen, hun har virkelig været fantastisk. Inden, at jeg overhovedet havde nævnt problematikkerne for hende, så havde hun snakket med lastbil chaufføren og sikret sig, at jeg kunne komme op i vognen. Det er virkelig sådan noget, der gør mig glad!

 

Jeg ved ikke, om jeg nogensinde har fortalt jer om min bustur i London? Men der var jeg ude og køre i bus, og jeg var ikke spændt fast, så min kørestol stod frit inde i bussen. Vi nåede slet ikke op i fart før min kørestol bare begyndte at skøjte rundt i bussen. Jeg havde INGEN kontrol over det, og jeg var virkelig bange. Jeg var bange, fordi at den havde kurs i mod et højt trin inde i bussen, og hvis jeg var kørt ud over det trin, så var der en risiko for, at jeg ikke var overlevet. Heldigvis havde jeg to lynhurtige hjælpere, som fik grebet kørestolen, og stoppet den. Herefter fik vi stoppet bussen, så jeg kunne komme af!

Men det var bare sindssygt ubehageligt, at jeg ikke havde nogen som helst kontrol over min kørestol. Så jeg har kørt rundt og spekuleret lidt på, hvordan at jeg skulle stå fast i vognen, så jeg ikke skøjtede rundt, da der jo ikke er noget fastspænding i vognen til min kørestol.

 

I dag, da jeg kom i skole, nævnte hende, som har arrangeret turen det selv. Hun havde tænkt, at vi jo kunne tage nogle reb med, og så binde min kørestol fast på en eller anden vis, hvilket jo er en genial ide! Det betyder bare så meget, når andre også tager højde for ens udfordringer, og så endda inden, at jeg overhovedet har bragt det på banen. I grunden kunne de jo være mega ligeglade. De ved jo, at de selv kan komme op i vognen, men det at de tænker over det, har lige gjort, at jeg glæder mig tusinde gange mere!! Apropos at tage hensyn, det tegner allerede bedre end det billede, som florerer i medierne, hvor en pige i kørestol bare er blevet placeret helt ovre i hjørnet væk fra hendes klassekammerater. Det kalder jeg dårlig stil! I kan se det her

Min hjælper skal køre i min bil bag ved bussen, til hvis nu, at der er noget, som går galt, så er det godt at have bilen med. Når jeg er til fester og i blandt fulde mennesker, så er risikoen for at brække noget betydeligt højere. Jeg plejer bare at flytte mig fra en situation, hvis jeg tænker, at der er risiko for, at der er en, som vælter ind over mig. Men her er vi jo i vognen, så det er ikke rigtig muligt at flytte sig. Normalt plejer jeg ikke at hænge mig så meget i risikoen for brud, da det for mig er vigtigere, at jeg får et spændende og et aktivt liv end et brudfrit liv. Men vi skal snart på sommerferie, og det vil sige, at jeg må ikke komme på skadestuen inden for den næste tid, fordi at så ryger forsikringen, og det ville være skidt!

Mine forældre er også ret spændte på, at jeg skal afsted på studenterkørsel. De har overhovedet ikke sagt, at jeg ikke måtte tage af sted, men de er godt klar over, at risikoen for at jeg brækker noget er højere, og det er de ikke mega begejstrede over.

 

Men én ting er helt sikkert, og det er, at jeg får verdens fedeste weekend! Lige om lidt henter jeg min veninde, og så tager vi til studentergilde. I morgen forsætter det så, og der skal jeg til 4 studentergilder sammen med min søde veninde Canna, som også var med i de 2 dokumentarer på tv2, hvis i kan huske hende? Hun er i hvert fald en kæmpe fest, så det er jeg sikker på, at det bliver godt. Søndag står den på studenterkørsel, og lige nu glæder jeg mig faktisk ret meget og med min søde klasse, så er jeg sikker på at ligegyldigt hvad, så bliver det en mega god dag!

7 kommentarer

 • Cecilie

  Tusind tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • RulleMarie

  Jeg giver dig lige en update i morgen, når jeg har været afsted

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hvordan kommer du egentlig op i vognen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • RulleMarie

  Hej Cecilie! Det forstår jeg virkelig godt. Det har jeg nemlig også! Men hvis du er ude i god tid, så kan du være med til at sørge for, at der bliver booket en vogn, som du kan komme op i. Jaaaa, lige præcis! Det skal man helst have med!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg bliver først selv student om to år, men jeg har tænkt på studenterkørslen lige fra start, da jeg var sikker på, at jeg ikke kunne deltage pga. min kørestol. Men nu da jeg ser dit indlæg får jeg lidt mere håb for, at det måske kan lykkes. Det håber jeg så inderligt, fordi det vil være en stor del at gå glip af!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • RulleMarie

  Tusind tak for de søde ord Josephine! Rigtig dejlig weekend til dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Du er simpelthen for sej Marie! Og så virker du til at være et positivt og sympatisk menneske. Det er skønt at følge med her

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klappen gik ned under eksamen