En uforklarlig lille bule?

“Hvordan finder du modet til at åbne op om de sårbare emner?”

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om, at jeg skulle ud og holde foredrag om at være rollemodel. Det var jeg i weekenden, og jeg kan fortælle jer, at jeg var nervøs! Jeg skulle holde foredrag i 2 timer, hvilket er en fordobling af, hvad jeg plejer. Så der var bestemt også sket en fordobling i nervøsitets niveauet. Derudover, så var det et helt nyt foredrag, og det havde også lidt at sige i forhold til nerverne. Men WOW hvor gik det godt! Ej, men folk de var så mega søde! Og VILDT engagerede! Det betød, at der kom masser af spørgsmål undervejs, og det gjorde bare at tiden fløj afsted. Jeg blev endda nødt til at springe et dias over i min powerpoint, fordi at det bare kørte derudaf, og det er helt klart det fedeste, når der er masser af spørgsmål! Og GODE spørgsmål, hvor jeg virkelig blev sat i tænkeboks.

Jeg lagde stor vægt på at forklare, hvor vigtigt det er, at man tør at åbne op om de sårbare emner. De emner, som man har allermest lyst til at lukke ned i boks og gemme langt væk. Det er lige præcis de emner, som er vigtige at tage fat i. Især fordi at det hele meget hurtigt kan blive et glansbillede. Dertil var der en, der spurgte mig: “Hvordan finder du modet til at åbne op om de sårbare emner?” Det var virkelig et godt spørgsmål, og det har skisme heller ikke altid været nemt. Jeg kan huske første gang, at emnet kærlighed blev bragt på banen af en journalist. Mine håndflader blev fugtige, og mit hjerte begyndte at banke hurtigere. Jeg var klar til at sige: “næste emne TAK”. Jeg kom på usikker grund, og jeg ville gerne tilbage på sikker grund, hvor jeg kunne slappe af igen. Men det er på usikker grund, at man bliver klogere på sig selv, og selvom at det er ubehageligt, så elsker jeg at blive skubbet udover min komfortzone! Dermed ikke sagt, at det er nemt, fordi at det er det bestemt ikke altid.

Måden, hvorpå at jeg får mod til at åbne op om de sårbare emner er oftest ved at en person prikker til et sårbart emne. Det kan fx være et spørgsmål efter mit foredrag eller en interviewer, som tager fat i et emne, som jeg ikke er helt afklaret med. Når de prikker til et emne, så tvinger de mig til at forholde mig til det. Efterfølgende plejer at tage hul på emnet i min nære omgangskreds. Så jeg lige får sprængt boblen i trygge omgivelser, og så er jeg klar på at åbne op om emnet. Hvis I har lyst, så kan I læse artiklen om kærlighed, som blev udgivet i Eurowoman lige her.

Udover foredraget “RulleMaries Roadwhow”, så kan jeg nu også bookes til at komme ud og holde foredrag om at være rollemodel, og det at formidle ens historie 🙂

Nu vil jeg sætte mig til at spise den sidste halvdel af den chokolade muffin, som jeg har liggende i posen på min fodplade. Det er det gode ved en lille appetit, så kan man sprede lækkerierne ud på dagen. GOD aften til jer!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En uforklarlig lille bule?