70% færre brækkede knogler! Tænk nu hvis...

Du fastholder dig selv i frustrationen

blog

“Jamen, hvad vil du helst?” siger min far og kigger på mig. “Jeg vil helst, at jeg ikke er handicappet, så jeg ikke altid skal tænke på de lorte begrænsninger, men det er jo ikke realistisk…” svarer jeg.

Jeg har siddet og skulle vælge, hvilken studietur jeg vil på, når jeg skal på højskole. 2 ud af de 4 muligheder er udelukket, da det ikke er tilgængeligt med elkørestol. Så jeg har skulle vælge imellem Danmark og Palæstina. Jeg har altid elsket at rejse og opleve verden, så jeg var klart opsat på, at jeg helst ville til Palæstina. Problemet er, at hvis jeg skal med til Palæstina, så kan jeg ikke få min elkørestol med, og jeg skal sidde i min manuelle kørestol i de 10 dage, studieturen varer. Det er på grund af transporten, at jeg ikke kan have min elkørestol med.

Så jeg har skulle beslutte, om jeg troede, at jeg kunne undvære min elkørestol i 10 dage, mens vi er afsted. Eller om jeg skulle tage på studieturen i Danmark. Jeg har været enormt frustreret. Jeg HADER, når mit handicaps begrænsninger træder i forgrunden. Jeg haft virkelig svært ved at gennemskue, hvor stor en begrænsning det er at skulle undvære min elkørestol. “Altså hvis jeg tager afsted, så skal jeg jo nok overleve uden min elkørestol” sagde jeg til min far. Spørgsmålet er bare, hvor præget jeg bliver af ikke at have min elkørestol med?

Jeg kan knap nok sidde i min manuelle kørestol i 5 timer herhjemme uden at få ondt og blive træt i kroppen, fordi at der ikke er den samme støtte, og så er ti dage altså lang tid. Jeg blev virkelig irriteret, da jeg snakkede med min far om det, fordi at jeg følte, at jeg gav op inden, at jeg overhovedet havde givet det en chance, og fordi at det var begrænsningerne, der var i fokus. Men der er bare ingen vej tilbage, når flyet først er lettet, og nogle gange bliver man jo også nødt til at se ens begrænsninger i øjnene, selvom det absolut ikke føles rart. Så jeg har valgt at tage på den studietur i Danmark. Jeg ved ikke om, det er den rigtige beslutning, men det føles virkelig rart at have taget beslutningen. Og nu glæder jeg mig bare helt afsindigt meget til, at jeg skal på højskole!!

Vi kommer allesammen ud for at skulle tage nogle beslutninger, hvor ingen af valgmulighederne føles rigtige. Her tror jeg, at det er enormt vigtigt ikke at holde fast i det umulige scenarie. Holde fast i ønsket om, at man aldrig var havnet i den her situation. Eller om at tingene var anderledes, fordi at så ville alt være lettere. Fordi at jeg er nu en gang handicappet og jo længere tid, at jeg holder fast i tanken om det umulige jo længere tid fastholder jeg også mig selv i den her frustration, som jeg oplever ved at skulle tage denne beslutning. Så det er med at rette fokusset mod de reelle facts, og så få taget den beslutning. Jeg er i hvert fald ikke blevet klogere på de uger, hvor jeg har udskudt beslutningen. Situationen er den samme, som den var for to uger siden. Men til gengæld hvis jeg havde taget beslutningen noget før, så havde jeg uden tvivl mindsket det tidsrum, hvor jeg har kørt rundt og været frustreret over situationen. Man bliver nødt til at presse sig selv lidt til at se realiteterne i øjnene en gang imellem og i denne situation få taget en beslutning, så man ikke bruger unødvendigt krudt på at surmule over den. Og jeg har det meget bedre nu, hvor jeg endelig har taget en beslutning!

Nu vil jeg smutte til Plantebanko! Lyder det ikke fedt?? Rigtig god aften til jer i dette dejlige vejr 🙂

5 kommentarer

 • gabriella

  Hej søde. Nu er det jo for sent, og det er rigtig dejligt for dig at du har truffet en beslutning! Nogle gange gør det også virkelig godt, bare at være handlekraftig/tage en beslutning. Men undersøgte du mulighed for om man evt kunne leje en kørestol i palæstina? Det måske lige large nok at tro det kunne lade sig gøre ? Jeg håber du får den bedste tur i Danmark, vi har jo SÅ skønt vejr allerede! Det skal nok blive en drøm for dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • RulleMarie

   Lige præcis! Det er virkelig rart bare at få det ud af verden. Hm.. det var faktisk et godt bud! Der er jo kørestole i alle lande, kan man sige, så det kunne helt bestemt være værd at undersøge. Fedt tip! Det skal jeg lige huske til næste gang. Jaaaa det er SÅ lækkert. Rigtig dejlig weekend til dig <3 Og TAK fordi at du skriver!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Jeg forstår godt at du bliver frustreret når du bliver nødt til at tage hensyn til dit handicap i stedet for at gøre det du umiddelbart har lyst til. Jeg vil lige dele at min mand og jeg havde en fantastisk roadtrip i Danmark. At holde ferie i Danmark fik mine øjne op for hvor forskelligt landskabet og vores kultur er. Danmark er smukt og særlig på sin egen måde. Fra det barske til det grønne og de helt fine sandstrande. Jeg håber du får en god start på højskole og at studieturen også må blive helt særlig❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • RulleMarie

   Hej Jeanette! 🙂 Hvor er det fedt at høre! Og ja jeg tænker også at der stadig er så mange steder her i Danmark jeg ikke har set. Om ikke andet så er det jo også det sociale der tæller. Tusind tak fordi at du skriver 🙂 Jaaa det håber jeg også. Mega god sommerlig weekend til dig <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigmor Lisbeth

  Kan godt forstå at beslutningen var svær at ta’. Men for dælen hvor er jeg nysgerrig efter at høre hvad I skal udi i her til lands ! Kom lige til at tænke på en indisk antropolog, der rejste til Danmark for at studere dansk campingkultur. Alt handler om øjnene der ser. Det særlige ligger lige for fødderne af os.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

70% færre brækkede knogler! Tænk nu hvis...